WENDELIEN DAAN
Wendelien Daan (Eindhoven, 1965) is mode- en portretfotografe. Ze studeerde af aan ARTEZ, afdeling Modevormgeving. Sinds 1995 is Wendelien werkzaam als modefotografe.
In haar werk toont Daan zich geïnspireerd door de wisselwerking van licht en donker, omdat in de schaduw zich juist boeiende zaken kunnen afspelen. Daan’s gebruik van open en gesloten lichaamstaal trekken je aandacht en benadrukken kracht.
Het is de combinatie van deze elementen, de liefde voor het vertellen en het ongerijmde in combinatie met een heldere beeldtaal wat het werk van Wendelien Daan zo herkenbaar maakt.

Recentelijk fotografeerde ze voor het tweede jaar op rij de nominaties van Woman of the Year verkiezing voor Harpers Bazaar en ze maakt regelmatig portretten voor onder andere LINDA. en Vogue.
Daan publiceerde onder andere in:

Vogue NL/Nippon/France, Harpers Bazaar NL/ Russia/Arabia, Elle NL, Glamour NL, Elle.com, Vrij Nederland, NRC-Het Blad, Mirror-Mirror NL, l’ Officiel Homme NL, Marie Claire USA, Surface USA, Financial Times Italy, New York Magazine USA, Best Fashion/Men’s Health Germany, Volkskrant Magazine en Elsevier.

cookies, privacybeleid en
onze algemene voorwaarden

Ja, ik stem in met Lumen Photo's privacybeleid, inclusief

het gebruik van cookies en mogelijke andere tracking-technologieën.

 

Ja, ik heb kennis genomen van en ga akkoord met 
de algemene voorwaarden van Lumen Photo.