JOUK OOSTERHOF
JOUK OOSTERHOF is portret-, mode- en reclamefotograaf. Ze woont in en werkt vanuit Amsterdam. In 1998 studeerde ze af aan de KABK in Den Haag. Door de jaren heen ontwikkelde Jouk een heel persoonlijke stijl, voornamelijk herkenbaar aan het licht-, en kleurgebruik.

 

Haar foto’s zijn altijd geënsceneerd, er is zelden een toevallig moment. De gefotografeerde persoon is belangrijk, maar wordt door Jouk benadert als vorm en als gelijke met de andere elementen van het beeld. Dat geeft een opgeschoond esthetisch beeld, waarin humor vaak een rol speelt.
Jouk heeft jarenlang gewerkt voor AD magazine en andere Nederlandse bladen zoals onder andere BLVD, Esquire, Man en Rails uit de eerdere jaren. Na een jaar in Budapest gewoond te hebben, kwamen daar Vrij Nederland en Volkskrant Magazine als opdrachtgevers bij.

Meer recent fotografeerde Jouk alle leden van het Koninklijk Concertgebouw Orkest en Comedy Train, maar ook vele andere bekende en minder bekende Nederlanders voor LINDA, FD Persoonlijk en Elsevier. Daarnaast werkt zij voor verschillende culturele en commerciële klanten.

Nominaties en prijzen: Derde prijs Head-on Portrait Awards, Sydney (2017). Nominatie voor Nationale Portretprijs (2016). Juror’s pick Lens Culture Portrait Awards (2016). Tweede prijs ‘Portret – single’ Zilveren Camera (2016), Eervolle vermelding Selection Of Dutch Photography SO2015 (2015). Nominatie voor de Taylor Wessing Photographic Portrait Prize, Londen (2015).

 

Jouk Oosterhof is beschikbaar voor assignments via Cake Film (Nederland) en Photoplay (Australië).

 

cookies, privacybeleid en
onze algemene voorwaarden

Ja, ik stem in met Lumen Photo's privacybeleid, inclusief

het gebruik van cookies en mogelijke andere tracking-technologieën.

 

Ja, ik heb kennis genomen van en ga akkoord met 
de algemene voorwaarden van Lumen Photo.