Jan van Breda
JAN VAN BREDA (1958) is portret-, documentair en autonoom fotograaf. Van Breda woont en werkt in Amsterdam. Na een carrière jarenlang als beeldredacteur bij dagblad Het Parool en Trouw besloot hij in 2004 een opleiding te volgen aan de FotoAcademie in Amsterdam.
Al tijdens zijn stage schoot hij het tweede prijswinnende beeld bij de Zilveren Camera: een documentair beeld geschoten tijdens Amsterdams Gay Pride.  Twee jaar later won hij, eveneens bij de Zilveren Camera, in de categorie Portretten de eerste prijs met zijn foto van een mishandelde Joodse jongen.
Van Breda exposeerde onder meer in de Amsterdamse Hermitage met zijn fotoreportage MOVED, een serie van de laatst vertrekkende bewoners van een verzorgingshuis. In 2014 exposeerde hij in Fotogalerie De Gang in Haarlem met LAK! een serie portretten van dragqueens. In 2015 was er een grote overzichtstentoonstelling van hem te zien in het Amstelveense Jan van der Togt museum.
Momenteel werkt Van Breda voornamelijk aan eigen projecten. Eén daarvan is de serie Brainstorm: een serie portretten van mensen met een niet-aangeboren hersenaandoening, niet of nauwelijks zichtbaar en merkbaar.
Jan van Breda is beschikbaar voor assignments, neem contact op met Lumen Photo voor meer informatie.

cookies, privacybeleid en
onze algemene voorwaarden

Ja, ik stem in met Lumen Photo's privacybeleid, inclusief

het gebruik van cookies en mogelijke andere tracking-technologieën.

 

Ja, ik heb kennis genomen van en ga akkoord met 
de algemene voorwaarden van Lumen Photo.