Ilja Meefout

Wie aan hiphopfotografie denkt, denkt aan fotograaf Ilja Meefout. Hiphop-legendes als Kendrick Lamar, Lil Wayne, Snoop Dogg, Pusha-T en Ice Cube stonden voor zijn lens. Maar ook rappers van eigen bodem – Adje, Mr.ProPz, Typhoon – werden door Ilja vastgelegd in iconische nederhop beelden.

 

Fotografie is voor autodidact Ilja niet alleen het vastleggen van het moment, het is het registreren van de sfeer, de beleving van de artiest en Ilja’s eigen beleving. Dit alles komt samen in zijn beelden, achter elk van zijn foto’s die hij de afgelopen 10 jaar heeft geschoten zit een verhaal, zit die sfeer en ervaring.

 

Al jaren is Ilja Meefout zo ongeveer de belangrijkste fotograaf op het gebied van grootstedelijke cultuur. Hij staat bekend om artwork voor de diverse acts en releases, maar ook om zijn in opdracht geschoten redactionele werk, onder andere voor weekblad Nieuwe Revu, State Magazine en dagblad Het Parool.

 

In de solo-expositie Backstage toonde Ilja recentelijk een verzameling van zijn beste hiphop-werk. Backstage gaat vooraf aan de release van zijn fotoboek 1 2, 1 2 dat later in 2015 verschijnt.

De volledige Ilja Meefout Collectie vind je in onze beeldbank.

(c) Ilja Meefout
IN OPDRACHT

Ilja Meefout is beschikbaar voor assignments. Informeer naar de mogelijkheden.

 

Telefoon: 020 7370974
E-mail: info@lumenphoto.nl

WEBSITE