GOVERT DE ROOS
Black Sabbath, Blondie, Emmylou Harris, Gloria Estefan, Grace Jones, Kate Bush, Leonard Cohen, Michael Jackson Sade, Pat Benatar en Whitney Houston. Het zijn maar een paar van internationale grootheden die de afgelopen decennia in GOVERT DE ROOS zijn studio stonden, naast tal van artiesten uit Nederland en België.
Goverts carrière begint in de jaren zestig. Als vijftienjarige weet hij in ’69 met een vervalste perskaart door te dringen tot de beroemde Bed-In actie van John Lennon en Yoko Ono in het Amsterdamse Hilton Hotel. Onder de indruk van zijn lef nemen pop- en portretfotografen Nico van der Stam en Claude Vanheye hem in de jaren daarna onder hun hoede.
Halverwege jaren ’70 betrekt Govert de Roos zijn eigen studio. Van hieruit werkt hij voor tal van bladen en commerciële klanten, zoals platenmaatschappijen. Gedurende zijn carrière fotografeerde Govert meer dan honderd albumhoezen. Het aantal tijdschriftcovers is de duizend ruim overschreden. Goverts naam is inmiddels onlosmakelijk verbonden met de entertainment-industrie.
De Roos exposeerde meermaals in buiten- en binnenland, waaronder drie maal op het Naarden Fotofestival. Het Americain Hotel in Amsterdam vernoemde een suite naar hem, gedecoreerd met een aantal van zijn mooiste werken.

cookies, privacybeleid en
onze algemene voorwaarden

Ja, ik stem in met Lumen Photo's privacybeleid, inclusief

het gebruik van cookies en mogelijke andere tracking-technologieën.

 

Ja, ik heb kennis genomen van en ga akkoord met 
de algemene voorwaarden van Lumen Photo.