Frank Ruiter

Op zijn 22e ruilde fotograaf Frank Ruiter zijn woonplaats, een dorp met 300 inwoners, in voor de hustle & bustle van Amsterdam. Zijn vroege werk bestond voornamelijk uit cityscapes, veelal abstract werk waarin hij experimenteerde met een spel van horizontalen en verticalen.

 

Hoewel Frank’s focus tegenwoordig met name op portretfotografie ligt vind je hem af en toe nog steeds liggend op een troittoir, op zoek naar de perfecte hoek om een schittering of reflectie vast te leggen.

 

De personen die Frank Ruiter portretteert komen uit alle lagen en gelederen van de samenleving; het zijn de heel verschillende verhalen die Frank inspireren en hem soms dwingen zijn blikveld te verruimen of herzien; personen en verhalen die soms vragen om een geheel onverwachte fotografische benadering.

 

In Frank Ruiter’s portretten domineert de geportretteerde het beeld, dat altijd – Frank’s signatuur – schoon en vrij van ruis is. Soms kiest hij voor een meer conceptuele aanpak, soms voor één die meer recht-toe-recht-aan is, afhankelijk van het verhaal dat verteld dient te worden. Zijn portretten zijn echter altijd stevig geworteld in de realiteit.

 

Frank werkt voor zowel commerciële als redactionele opdrachtgevers. Zijn werk wordt onder andere gepubliceerd in Elsevier, Harper’s Bazaar, de Volkskrant, NRC Handelsblad, Opzij en Runner’s World.

De volledige Frank Ruiter Collectie vind je in onze beeldbank.

© Frank Ruiter
IN OPDRACHT

Frank Ruiter is beschikbaar voor assignments. Informeer naar de mogelijkheden.

 

Telefoon: 020 737 0974
E-mail: info@lumenphoto.nl

WEBSITE

cookies, privacybeleid en
onze algemene voorwaarden

Ja, ik stem in met Lumen Photo's privacybeleid, inclusief

het gebruik van cookies en mogelijke andere tracking-technologieën.

 

Ja, ik heb kennis genomen van en ga akkoord met 
de algemene voorwaarden van Lumen Photo.