CORNÉ VAN DER STELT
Als CORNÉ VAN DER STELT je fotografeert – ik maakte het een keer mee – gebeurt er iets geks”, schrijft oud-Nieuwe Revu redacteur Gerrit Mollema. “Hij informeert hoe het met je gaat, stelt je op je gemak. Ondertussen observeert hij, loopt eens om je heen, morrelt wat aan zijn apparatuur. En kijkt weer.

Voor de geportretteerde lijkt het een ontspannen introductie, maar Corné is dan al druk aan het werk. Hij probeert degene die op de foto gaat te peilen, hij bekijkt het licht, de locatie, proeft de sfeer. Kortom, hij regisseert vooraf de te maken foto. Want Van der Stelt maakt niet zomaar portretten. Hij probeert net als zijn voorbeelden – mensen als Martin Schoeller en Gregory Crewdson – een gedachte te verbeelden. En met het eindresultaat de kijker te raken.
Wie het oeuvre van de actieve Corné van der Stelt bekijkt, verbaast zich over de veelzijdigheid van zijn talent. Maar vooral over zijn passie voor zijn professie en de mensen die hij fotografeert. Altijd zijn de portretten met groot vakmanschap gemaakt, vaak zijn ze verbluffend. En een heel enkele keer is het zelfs kunst.”
Corné van der Stelt is beschikbaar voor assignments.

 

cookies, privacybeleid en
onze algemene voorwaarden

Ja, ik stem in met Lumen Photo's privacybeleid, inclusief

het gebruik van cookies en mogelijke andere tracking-technologieën.

 

Ja, ik heb kennis genomen van en ga akkoord met 
de algemene voorwaarden van Lumen Photo.