BIANCA SISTERMANS
Het werk van fotograaf BIANCA SISTERMANS (1969) ontstaat uit een verwondering over hoe we de werkelijkheid hebben vormgegeven en hoe we ons daar vervolgens elke dag in bewegen.
Met portretten en stillevens, met mensen en dingen, met dát wat ons alle dagen omringt, maakt Sistermans ‘de kieren van de werkelijkheid’ zichtbaar. In het werk van Sistermans komen fotografie en literatuur steeds samen. Een verwevenheid die op allerlei manieren tot uitdrukking komt: van schrijversportretten tot het aangaan van nauwe samenwerkingen met schrijvers en projecten waarin haar foto’s het uitgangspunt vormen voor andere verhalen. Daarbij mondt bijna elk project uit in een tentoonstelling en een publicatie. Deze twee verschijningsvormen bieden elk een andere ervaring: een fysieke en een meer intieme,
waarin meer ruimte is voor taal.
Sistermans behaalde haar Master of Fine Arts aan de Academie voor Beeldende Kunsten St. Joost in Breda. Haar werk werd o.a. getoond tijdens Art Rotterdam, BredaPhoto, in De Vishal, de Nieuwe Vide en diverse malen bij Galerie Cokkie Snoei.
Publicaties van haar projecten verschenen in onder meer Volkskrant Magazine, GEO Wissen, De Standaard, Trouw, NRC en Het Parool. Ook verschenen er boeken bij uitgeverij Querido, AFdH uitgevers en gaf ze diverse boekjes uit in eigen beheer. Fine art prints van Bianca’s werk zijn beschikbaar via Galerie Cokkie Snoei.
Bianca Sistermans is beschikbaar voor het maken van schrijversportretten,
neem voor meer informatie contact op met Lumen Photo.

cookies, privacybeleid en
onze algemene voorwaarden

Ja, ik stem in met Lumen Photo's privacybeleid, inclusief

het gebruik van cookies en mogelijke andere tracking-technologieën.

 

Ja, ik heb kennis genomen van en ga akkoord met 
de algemene voorwaarden van Lumen Photo.