ANDREAS TERLAAK
Na zijn afstuderen verenigde Andreas Terlaak (1976) zijn passie voor muziek en zijn foto-talent in één beroep (en een niet uit te leggen verslaving): pop-fotografie. Andreas z’n artistieke benadering en het talent om een ‘moment’ te creëren resulteren in spannende, intieme foto’s. Het is alsof de toeschouwer zelf bij de artiest op het podium staat, daar in het spotlight.

Onder andere NRC Handelsblad, NRC Next, Nieuwe Revu en Soundz publiceerden Andreas z’n werk. Festivals, platenlabels alsook popartiesten gebruiken zijn foto’s voor promotie en artwork.

Voor zijn foto van jazz- en soulzangeres Amy Winehouse ontving Andreas in 2007 de Zilveren Camera in de categorie Kunst & Entertainment. In 2013 en 2014 werd hij opnieuw voor een Zilveren Camera genomineerd. In 2014 ontving Andreas een nominatie voor de Pop Media Prijs.
Persoonlijk hoogtepunten voor Andreas zijn de samenwerking met Neil Diamond tijdens zijn Europese tour (2013) en met Prince tijdens zijn optredens in Paradiso Amsterdam (2014).

Andreas Terlaak is beschikbaar voor assignments. Neem contact op met Lumen Photo voor meer informatie.

Andreas-Terlaak-Signature