Lenny Oosterwijk

De Rotterdamse fotograaf, filmmaker en art-director Lenny Oosterwijk maakt portretten van muzikanten, kunstenaars, acteurs, politici en schrijvers in opdracht van o.a. Vrij Nederland en de Volkskrant. Lenny zoekt daarbij naar een andere waarheid achter het masker; de portretten zijn vaak intiem, confronterend of rauw en recht voor z’n raap. Hij werd dan ook in 2013 genomineerd voor de Nationale Portretprijs.

 

Oosterwijk maakt al een aantal jaren foto’s van rivieren in ongrijpbare bijna abstracte beelden. De rivier als symbool voor oneindige beweging. In 2014 maakt hij met dezelfde thematiek de film Heraclitus: ‘No man ever steps in the same river twice’. De film werd geselecteerd door het Internationaal Filmfestival Rotterdam.

 

Daarnaast was Oosterwijk jarenlang art-director van het tijdschrift Rails, de Rotterdamse Uitagenda, Container en City Media Rotterdam.

 

Recent startte hij met Galerie Untitled. De galerie in het creatieve Rotterdam Noord is een plek waar verschillende kunstvormen samen komen met optredens en voordrachten. Untitled organiseert 6 keer per jaar een expositie en doet mee aan verschillende kunstbeurzen.

De volledige Lenny Oosterwijk Collectie vind je in onze beeldbank.

(c) Lenny Oosterwijk
IN OPDRACHT

Lenny Oosterwijk is beschikbaar voor assignments. Informeer naar de mogelijkheden.

 

Telefoon: 020 737 0974
E-mail: info@lumenphoto.nl

WEBSITE