Dirk-Jan van Dijk

Dirk-Jan van Dijk studeerde aan de Fotoacademie in Amsterdam. Wars van de vele theorielessen en aangetrokken door het echte werk verliet hij na twee jaar de Academie en leerde zich grotendeels zelf de kneepjes van het vak. Gefascineerd door zowel uitstraling als de fysieke verschijningsvorm van mensen, was het niet verwonderlijk dat Van Dijk al snel de nadruk legde op portretfotografie.

 

Het werk van Dirk-Jan van Dijk kenmerkt zich door een zekere terloopsheid. Door eenvoud en rust. Zijn foto’s zijn een interpretatie en registratie van de ontmoeting tussen fotograaf en gefotografeerde, waarbij Van Dijk zo min mogelijk regisseert.

 

Hoewel Van Dijk vooral bekend staat op zijn portretten van binnen- en buitenlandse topsporters, fotografeert hij net zo graag die mensen die de samenleving ook kleur geven. Van de man op straat tot artiesten en politici.

 

Dirk-Jan van Dijk werkt voor zowel commerciële als redactionele opdrachtgevers. Zijn werk verschijnt in diverse kranten en magazines, onder andere in Helden Magazine.

Bekijk de complete Dirk-Jan van Dijk-collectie in onze beeldbank.

(c) Dirk-Jan van Dijk
IN OPDRACHT

Dirk-Jan van Dijk is beschikbaar voor assignments. Informeer naar de mogelijkheden.

 

Telefoon: 020 737 0974
E-mail: info@lumenphoto.nl